Lasersko rezanje cijevi KOVINC - BLM LaserTube LT8

Domene

Domena cevni-laser.si je registrirana pri registrarju Neo-Serv. Podjetje Neo-Serv poleg zanesljivega spletnega gostovanja na sodobnih in hitrih serverjih, ponuja tudi ugodno registracijo domen

Besedica domena je dandanes znana že skoraj vsakomur. Ljudje jo povezujejo z blogi, spletnimi trgovinami, portali in drugimi vrstami spletnih strani.

Kaj je domena?

Domena je prva stvar, s katero se soočimo, ko vstopimo na svetovni splet. Je naslov določene spletne strani in nadomešča tako imenovani IP (internet protocol) naslov, ki nam pove našo lokacijo. Domena nadomešča IP naslov zato, ker je le-ta zapisan v številkah, ki si jih bi bilo najverjetneje zelo težko zapomniti (npr. 288.299.277.0). Ko v brskalnik vpišete www.neo-serv.net, vpišete domeno.
Domena je vaša spletna identiteta in brez nje spletna stran ne more obstajati.

Domena je sestavljena iz domenskega imena in domenske končnice. Pri domeni www.neo-serv.net je neo-serv domensko ime, .net pa je njegova domenska končnica. Vsako ime domene je mogoče registrirati le enkrat in sicer po načelu "prvi pride, prvi melje". Vsako ime domene je torej unikat.

Dandanes je spletna prisotnost že skorajda nujna. Poznamo celo že pravilo "če nimate spletne strani, sploh ne obstajate". Registracija domene je, kot smo že prej omenili, nujna za samo vzpostavitev spletne strani, s to spletno stranjo pa predstavimo sami sebe, svoje podjetje, svoje konjičke, itd,...

Če odločate za registracijo domene, vam svetujemo, da jo registrirate čimprej. Možnost, da najdete dobro ime domene, je namreč vsak dan manjša. Še posebej pa, če hočete katero od priljubljenih končnic, kot sta .com ali .net, vse bolj priljubljena pa postaja tudi slovenska nacionalna končnica .si.

Kontaktirajte nas
Možete nas nazvati na 04 281 65 00, ili nam pošaljite e-mail na info@kovinc.si.